Translate
20 Aralık 2007 Perşembe
BALKABAKLI KEK
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz yada fındık
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
250 gr balkabağı(1/2 su bardağı şeker ile pişirilip,püre haline getirilmiş.)
Yeterince hindistan cevizi
YAPILIŞI:
1) Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Yavaş yavaş un,kabartma tozu hariç diğer malzemeler eklenir. En son un ve kabartma tozu eklenerek yağlanmış bir kalıpa dökülerek pişirilir.(kalıbınız mini fırın tepsisi kadar veya ondan biraz daha büyük olsun)
2) Pişen kek soğuyunca ajda çay bardağı veya yuvarlak bir kalıpla kesilir.
3) Kesilen keklerin kenarlarına balkabağı püresi sürülerek hindistan cevizine bulanır.
TIRTIL KURABİYE
MALZEMELER:
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı antep fıstığı rendesi
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
1) margarini pudra şekeri ile iyice karıştırın.
2) Yumurta,vanilya,kabartma tozu ve unu ekleyerek iyice yoğurun.
3) Hamuru 3 eşit parçaya bölün. 1.si sade olarak kalıbından geçirerek tepsiye dizin.2. parçaya kakao,3. parçaya da antep fıstığı rendesini ekleyerek yoğurun.
4)Bu hamurları da kalıbından geçirerek tepsiye dizin.175 derecede 15-20 dk. pişirin.
19 Aralık 2007 Çarşamba
MOR SÜVETER
14 Aralık 2007 Cuma
SOSLU-HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
MALZEMELER:
Keki İçin:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı
1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu İçin:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin: Hindistancevizi
YAPILIŞI:
1) Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.
2)Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.
3)Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
4)Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.
5)Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.
6)Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.
Notlar:
Kullandığım bardak 200 gr lık.
En az 35 dilim kek çıkıyor, kalabalık değilseniz yarım ölçü yapın.
Tepsinin boyutu 27×40 cm
Keki İçin:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı
1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu İçin:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin: Hindistancevizi
YAPILIŞI:
1) Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.
2)Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.
3)Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
4)Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.
5)Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.
6)Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.
Notlar:
Kullandığım bardak 200 gr lık.
En az 35 dilim kek çıkıyor, kalabalık değilseniz yarım ölçü yapın.
Tepsinin boyutu 27×40 cm
KOLAY KURABİYE
Kurabiye yapmayı ve yemeyi çok sevmeme rağmen margarin veya tereyeğ kullanmamak ( yani yememek) için yapmıyordum. Bu hafta sonu misafirim yoktu. Ama canım birşeyler yapmak istedi. Çoçuklarla en kolay kurabiye yapıldığı için tarif bulmak adına eski defterimi karıştırdım. Tam aradığım gibi kurabiyede buldum. Hem sıvıyağla yapılıyordu hem de şeker oranı da az idi.
MALZEMELER:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
göz kararı portakal garnitürü
1 avuç ceviz içi
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılır. Hamur oklavayla açılarak bardak yardımıyla yuvarlak olarak kesilir. Fırına verilir .
15 dakikada pişiyor üzeri kızarmıyacak.
Üstüne vanilya ve tarçın karışımı serpilerek servis yapılır.
Çoçuklar seviyor diye üstlerine benmari usülü erittiğim çikolata ile süsledim.
Çok hafif ve güzel bir kurabiye .Hepinize tavsiye ediyorum. Çayınızı yapın ve kurabiyelerinizle yiyin.
MALZEMELER:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
göz kararı portakal garnitürü
1 avuç ceviz içi
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılır. Hamur oklavayla açılarak bardak yardımıyla yuvarlak olarak kesilir. Fırına verilir .
15 dakikada pişiyor üzeri kızarmıyacak.
Üstüne vanilya ve tarçın karışımı serpilerek servis yapılır.
Çoçuklar seviyor diye üstlerine benmari usülü erittiğim çikolata ile süsledim.
Çok hafif ve güzel bir kurabiye .Hepinize tavsiye ediyorum. Çayınızı yapın ve kurabiyelerinizle yiyin.
4 Aralık 2007 Salı
3 Aralık 2007 Pazartesi
2 Aralık 2007 Pazar
ACIBADEM
Geçen hafta çok sevdiğim Ayhan hanım ve kızı Sevcan'a gittik.(Annemle) Çok güzel sofra hazırlamışlardı,ikisininde ellerine sağlık. Ama sofrayı tam olarak çekemedim çünkü fotoğraf makinesini onlara giderken yere düşürdüm bu yüzden orda çalışmadı .Bunuda cep telefonumla çektim.
MALZEMELER:
4 yumurta akı
1/2 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı şeker
3 su bardağı kavrulmamış ince çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
1) Yumurta aklarını mikserle iyice çırpın.
2) Diğer malzemeleride ekleyerek karıştırın. 15 dk. buzdolabında beklettikten sonra kağıtlara koyarak pişirin. 15-20 dk.pişmesi için yetiyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)