Translate

29 Nisan 2008 Salı

ÇİLEKLİ PARFE

MALZEMELER:

1 kutu rulo gofret
5 su bardağı süt
1 adet vanilyalı puding
1paket burçak bisküvi
1 su bardağı fındık
1 paket krem şanti
1 kase çilek
1 paket beyaz çikolata sosu
üzerini süslemek için,
hindistan cevizi
çilek püresi ve damla çikolata
HPIM2133.JPG

YAPILIŞI:

1) Rulo gofretleri ortadan bölerek kelepçeli kalıbın kenarlarına dizin.Birinci ve ikincide biraz uğraşıyorsunuz fakat onları dengeli koyarsanız sonra bir problem yaşamıyorsunuz.
2)2.5 su bardağı sütle vanilyalı pudingi pişirin.İçine kırdığınız bisküvi ve fındığı ekleyerek kalıba dökerek soğutun.
3)1 paket krem şantiyi yarım bardaktan biraz fazla sütle çırpın.Çilekleri doğrayın.Doğradığınız çilekleri şantinin içine koyarak soğuyan pudingin üzerine dökün.
4)2 su bardağı sütle beyaz çikolata sosunu pişirin. Sos soğuyunca kremşantinin üzerine dökerek soğumaya bırakın.
5) Üzerini hindistan cevizi ve çilek püresiyle süsleyin.
6) Bir gece dolabta bekledikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: