Translate

11 Nisan 2008 Cuma

MISIR UNLU PIRASALI KEK


MALZEMELER:

3 Yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 adet pırasa (ince doğranacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tereyağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 paket kabartma tozu
1 adet havuç rendesi
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un

YAPILIŞI:

1-) Pırasa ve havucu az sıvıyağda soteleyin.
2-) Yumurta, yoğurt,sıvıyağ,tereyağ,kaşar peyniri rendesi, mısır unu,normal unu ve kabartma tozunu karıştırın.
3-) Bu karışıma pırasalı havuç sotesini ve arzuya göre kırmızıbiberi ekleyerek yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.

Hiç yorum yok: