Translate

28 Nisan 2008 Pazartesi

TEREYAĞLI PAMUK POĞACA

Sevgili Fatoş Tuncay arkadaşım etkinliği bugün başladı ,ona kolay gelsin dilerken bende bu yumuşak pofuduk poğacalarla etkinliğe katılıyorum. Bu poğacaları ilk yeşil domates yapmıştı. Onou takiben birçok arkadaşım bu tarifi uyguladı.gerçektende harika bir lezzet. Hele sıcak fırından çıkar çıkmaz .....Ağzım sulandı....
Denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz.....Haberiniz ola....

MALZEMELER:

150 gr tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı üzeri için)
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un



YAPILIŞI:

1) Oda sıçaklığındaki tereyağ,yumurta,yoğurt ve tuzu iyice birbirine yedirin.
2)Un ve kabartma tozları ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Arzu ettiğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizerek fırına verin.
3) Ben ceviz büyüklüğünde toplar yaptıktan sonra tam ortalarına peynir koyarak pişirdim.

Hiç yorum yok: