Translate

21 Mayıs 2008 Çarşamba

PATATESLİ ÇANAKLAR

Cumartesi günü arkadaşım Aysel'in misafirleri gelecekti. Cuma akşamı ona gittim ve birlikte çok güzel şeyler yaptık,bu salatamda onlardan biri...
Bir elin nesi var iki elin sesi var demişler biz iki bayan tam 4 saat uğraşarak 6 çeşit oluşan bir menü hazırladık.Ve bunları hiç oturmadan yaptık. Demekki tek başımıza olsak ne kadar uğraşırdık...
HPIM2083

MALZEMELER:

5 adet büyük patates
2 adet havuç
3 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
tuz
2 adet limon suyu
zeytinyağ
süslemek için,nane ve kırmızıbiber

YAPILIŞI:

1) Patatesleri soyarak haşlayın ve çatalla ezerek püre yapın.
2) Püre patatese limon suyu,tuz ve zeytinyağı ekleyerek iyice yoğurarak iki eşit parçaya bölün.
3) Havuçları rendeleyin,maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayın. Yoğurt,mayonez ve sarımsakları karıştırn.
4) İkiye böldüğünüz pürenin birine havuçları katıp karıştırarak yuvarlak toplar yapın. Servis tabağınıza koyarken ortasına parmağınızla bastırın .Bastırdığınız boşluğa sarımsaklı yoğurt karışımından koyun.
5)Diğer pürenin içine taze soğan ve maydanozları koyup karıştırarak toplar yapın ve ortalarını bastırarak yoğurtlu karışımdan koyun.
En son nane ve kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: