Translate

23 Haziran 2008 Pazartesi

ETİMEK TATLISI

MALZEMELER:

1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı sıcak su
750 gr. süt
3 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
üzerini süslemekiçin, hindistan cevizi


HPIM1395.JPG( www.negatif.com )


YAPILIŞI:

1)Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın. 1.5 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün.

2) 750 gr. süt,un ve vanilyayı muhallebi gibi pişirin.

3) Pişen muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün. 1 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: