Translate

21 Haziran 2008 Cumartesi

GÜLAY USULU KETE

MALZEMELER:

1 su bardağı süt,

1 su bardağı su,

1 su bardağı sıvı yağ,

3-4 tatlı kaşığı şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 paket yaş maya,

alabildiği kadar un,

1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürmek için).

İçine koymak için 1 kase öğütülmüş ceviz ve 6-7 kaşık şeker.

Açılan hamur içine sürmek için 5-6 kşık sıvı yağ.


€^&¤^~sS~  ]]20o7~8399

YAPILIŞI:

Ilık süte şeker ve maya eklenerek 5-10 dakika kabarması beklenir. Diğer malzemeler de eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.Elde edilen hamurdan koparılan yaklaşık yumruk büyüklüğündeki hamur parçası. merdane ile 1-2 milim kalınlığında açılır. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürülür, ceviz ve şeker serpilir (şeker miktarı arzuya göre ayarlanır),ve rulo haline getirildikten sonra kendi etrafına sarılır. Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında 170 derecede pişirilir.


NOT: Ben, bazen içine sadece ayva marmelatı koyuyorum, çocuklarım bunu da çok seviyorlar.

Hiç yorum yok: