Translate

25 Temmuz 2010 Pazar

MISIR UNLU PATLICAN


En sevdiğim kızartmaların başında gelir. Annemle bir araya gelince ilk işim anneme bunu yaptırmak olur,tek başına yemeyi sevmiyorum eşimde pek sevmiyor ,çocuklar desen onlarda.....O yüzden annemle yapıp yiyoruz.


Tarife gelince çok basit,
1) Patlıcanları dörde bölüyoruz (ama tamamen birbirinden ayırmadan)ve haşlıyoruz.
2)Haşlanan patlıcanları mısır ununa bulayıp yağsız tavaya balık dizer gibi diziyoruz.
Arkalı önlü kızarttıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapıyoruz.

1 yorum:

dokuzuncubulut dedi ki...

Başlığı okumasam balık zannedeceğim...
Çok güzel olmuş patlıcanlar, bir arkadaşım sık sık yapar ama, O dörde bölüp ayırır dilimleri. Yedim ama, yapmayı hiç denemedim...
Ellerinize sağlık, sevgiler...