Eşimin en güzel yaptığı şeylerin başında makarna gelir,özellikle sarımsak yoğurtlu makarnayı kimse onun gibi yapamaz. Hatta bazı günlerimde istek üzerine eşim makarna yapar.Neyse nazar değecek....Sadece makarna yapar bütün yemekleri yaptığını düşünmeyin sakın.
Makarnanın en önemli kısmı eşime göre haşlanma kısmı.
istediğiniz bir makarna çeşidi haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta sosisler ince ince doğranarak salça ve tereyağ ile kavrulur. Kavurduğunuz tencereye,
süzülen makarna ilave edilerek sosislerle karıştırılarak1-2 kez döndürülür. Biraz kaşar peyniri rendeside eklenerek altı södürülür.
Servis tabağına aldıktan sonra arzuya göre tekrar kaşar rendeleyerek servis yapılır.
Translate
29 Mart 2008 Cumartesi
20 Mart 2008 Perşembe
HEP MİSAFİRE OLMAZYA
Bugün içimden kendimize ziyafet çekmek geldi.Çoçuklarla mutfağa girdik. Oğlum sıcak patatesleri soyarken biraz zorlandı ama çok mutluydu.Kızımda çörek otlarını atarken eğlenmişti. Daha ne olsun....
Menüde,
Kıymalı börek
Tuzlu pasta
Patates salatası
Fırında sütlaç
KIYMALI BÖREK
MALZEMELER:
4 adet yufka
250 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
yarım demet maydanoz
sos:
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soda
üzeri için,
2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
1) Soğan ve yeşil biberi sıvıyağda iyice kavurduktan sonra kıymayı ilave edin. Kıymayı da kavurunca domatesleri ilave ederek istediğiniz baharatları atarak kavurun.Altını söndürünce maydanozları ekleyin.
2) Sos malzemelerini karıştırın.
3)Yağlanmış tepsinizin an altına bir yufkayı yayın. Kenarları dışa taşsın.Üzerine yarım yufkayı yayıp sosdan biraz dökün. Kalan yarım yufkayıda üzerine yayın. Toplam 2 yufka yaymış oldunuz. Şimdi kıymalı harçı koyun.Kalan iki yufkayıda yarım yarım bölerek tepsiye dizin.Aralarına hep sosdan sürün.En son en alttaki yufkanın dışa kalanlarını tepsinin üzeine alarak kalan sosun tamamını dökün.
4)Üzerine tereyağ parçalarını koyarak fırına verin.
Bu börek 1 gece buzdolabında beklerse daha iyi oluyor. Çok lezzetli ve kolay bir börek.
19 Mart 2008 Çarşamba
GENDİME SALATASI
MALZEMELER:
2 su bardağı gendime (Aşurelik buğday)
Yoğurt (Suyu süzülmuş yoğurt tercih edilir)
1 yemek kaşığı mayonez
Yarım demet dereotu
1 avuç ceviz içi (öğütülmüş)
YAPILIŞI:
Akşamdan suda bekeltilmiş gendime su ile iyice pişirilir,suyu çektirilir.
Soğuduktan sonra diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır.
Servis tabağına yerleştirilerek üzeri ceviz ve dere otu ile süslenir
NOT: Gendime çorbası sevenlerin sevebileceği bir salata. Afiyet olsun.
15 Mart 2008 Cumartesi
ELMALI MUHALLEBİ
MALZEMELER:
5 elma
4 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
Muhallebisi,
500 gr süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
yeteri kadar tarçın
süslemek için,
antep fıstığı,nane yaprağı,meyve şekerlemesi
YAPILIŞI:
1) Elmaları soyup iç çekirdeklerini çıkardıktan sonra ortadan ikiye bölün. İç kısımları altta gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine şeker ve suyu koyarak yumuşayana kadar pişirin. Dikkat edin çok yumuşamasın.
2) Muhallebisi için,süt,şeker,yumurta,unu karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.Altını söndürdükten sonra vanilyayı ekleyerek karıştırn.,
3) Pişen elmaları servis tabağına alın ve üzerine biraz tarçın döktükten sonra sıcak muhallebiyi elmaların üzerine dökün.
4) Nane yaprağı,antep fıstığı ve şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
5 elma
4 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
Muhallebisi,
500 gr süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
yeteri kadar tarçın
süslemek için,
antep fıstığı,nane yaprağı,meyve şekerlemesi
YAPILIŞI:
1) Elmaları soyup iç çekirdeklerini çıkardıktan sonra ortadan ikiye bölün. İç kısımları altta gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine şeker ve suyu koyarak yumuşayana kadar pişirin. Dikkat edin çok yumuşamasın.
2) Muhallebisi için,süt,şeker,yumurta,unu karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.Altını söndürdükten sonra vanilyayı ekleyerek karıştırn.,
3) Pişen elmaları servis tabağına alın ve üzerine biraz tarçın döktükten sonra sıcak muhallebiyi elmaların üzerine dökün.
4) Nane yaprağı,antep fıstığı ve şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
14 Mart 2008 Cuma
BULGURLU NOHUT SALATASI
MALZEMELER:
1 kase haşlanmış nohut
1 çay b.bulgur
1 çay b.bezelye
3 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet kornişon turşu
2 adet limon
yeşil soğan
taze nane
maydonoz
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
1)Nohutu akşamdan sıcak su ve tuz ile ıslayın. Sabah kalkınca haşlayın.
2) Bulguru sıcak su da şişirin. Ayrı bir yerde bezelyeyi de haşlayın.
3) Karıştırma kasesine haşlanmış nohutu, sıcak suda pişirilmiş bulguru,bezelyeyi, doğranmış turşu ve kırmızı biberleri ve tüm yeşillikleri koyun.
4)üzerine tuz,zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek karıştırdıktan sonra kırmızı biberle süsleyerek servis yapın.
1 kase haşlanmış nohut
1 çay b.bulgur
1 çay b.bezelye
3 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet kornişon turşu
2 adet limon
yeşil soğan
taze nane
maydonoz
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
1)Nohutu akşamdan sıcak su ve tuz ile ıslayın. Sabah kalkınca haşlayın.
2) Bulguru sıcak su da şişirin. Ayrı bir yerde bezelyeyi de haşlayın.
3) Karıştırma kasesine haşlanmış nohutu, sıcak suda pişirilmiş bulguru,bezelyeyi, doğranmış turşu ve kırmızı biberleri ve tüm yeşillikleri koyun.
4)üzerine tuz,zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek karıştırdıktan sonra kırmızı biberle süsleyerek servis yapın.
11 Mart 2008 Salı
SOSİSLİ KEK
MALZEMELER:
1 paket margarin(eriyecek)
100 gr beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
4 su bardağı un
yeteri kadar maydanoz
5 adet sosis
kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI:
1)Sosisleri ince ince doğrayın ve una bulayın ,maydanozları da doğrayın.
2)Yumurta,yoğurt,peynir(çatalla ezilmiş),erimiş margarin,karbonat ve unu karıştırın.İçine sosis,maydanoz ve kırmızı pul biber ekleyerek kalıba dökün ve pişirin.
Çok lezzetli ve değişik bir kek bence deneyin...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)