Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2010 Pazartesi

KIŞLIK DOMATES


Sevgili komşum Meltem her sene bu şekilde domatesi hazırlayıp kışın kullanırmış.Bu sene bende yapayım dedim.
Nasıl mı?
Çok kolay...Uzun domates olursa daha iyi olur çünkü onlar daha etli oluyor...
5 kilo uzun(bursa domateside deniyor) domatesi rendeleyin.Yaklaşık tam 1 saat pişirin.Sıcakken kavanozlara koyup ağzını kapatıp ters çevirerek saklayın.
Kışın kullandıktan sonra açılmış kavanozu dolabta saklayın.

Bir arkadaşım yorumunda 1 saat pişirmenize gerek yok suyunu çeksin yeter demiş.Evet suyunu çekene kadar pişiriyorsun ve ben denedim 5 kilo domates suyunu yaklaşık olarak 1 saat sürede
çekti....Tabi bu süre domatesden domatese değişir....Sulu domates olursa süre daha uzar...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

mrhb.domatesleri 1 saat pişirmenize gerek yok.sularını çeksin yeter.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

bahçemizdeki domateslerimiz olgunlaşsınn bizde yapcaz kışlık domates:))
afiyetle yensin inşallahh..

Eylem dedi ki...

ellerine saglık canım.başlamışsın kış hazırlıklarına.ben domatesi rendelemiyorum küçük küçük dogruyorum az tuz koyup 1-2 taşım kaynatıp kavanozluyorum.

Mahperi dedi ki...

Domatesi böyle hazırlamak kış için iyi oluyor. Bende bazısını sade bazısının içine biber doğruyorum. Çok pratik oluyor.

NzlGl dedi ki...

Komşularımda yapıyorlar gerçekten kullanışlı oluyor.
güle güle sağlıkla kullanmanız dileğiyle

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Saniyeciğim ellerine sağlık üzerine zeytinyağı gezdiriliyor mu yoksa ben mi atladım...

saniyesultan dedi ki...

SULARINI ÇEKMESİ YAKLAŞIK 1 SAAT SÜRÜYOR ZATEN...iLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER....

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş afiyetle yemek nasip olsun.

Saygılar.

evatolyesi dedi ki...

Sağlıklı günlerde tüketirsiniz inşallah.
Sevgiler:)

dokuzuncubulut dedi ki...

Kışın ne güzel makarnalar, menemenler yapılır bu nefis sosla...
Geçen sene tam tatil zamamnına denk geldi kaçırdım yapamadım.
İnşallah bu sene bolca yapıp kaldıracağım...
Ellerinize sağlık, sevgiler.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Saniye'ciğim,
Kış hazırlıkları başladı desene artık. Ben de her sene bu şekilde hazırlıyorum. Ama bu sene aşırı sıcaklardan domatesler pek güzel değil bir de çok pahalı.
Makarna soslarına, dolmalara salça yerine kullanılınca çok güzel olur.
Ellerine sağlık, afiyetle, sağlıkla tüketin.
Sevgilerimle,

Nesrin Meçik dedi ki...

Ben de kış hazırlıklarını yeni bitirdim,ellerine sağlık,kışın rahat edicez artık,canım etkinliğime davet ediyorum,katılırsan sevinirim,sevgiler,iyi bayramlar.