Bu Blogda Ara

5 Aralık 2010 Pazar

LİGARBA SOSLU TATLI



MALZEMELER:



1 paket etimek (tuzsuz)


Meyveli sosu:


1 su bardağı şeker
500 gr ligarba yada vişne(ikiside rondadan geçirilmiş)
2,5 su bardağı su


MUHALLEBİSİ:


1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanilya



YAPILIŞI:


1)Etimekleri büyük dikdörtgen borcama dizin.
2)Ligarba veya böğürtlenleri tencereye koyun. Su ve şekeri ekleyerek pişirin. Sos sıcakken etimeklerin üzerine kepçeyle dökerek gezdirin. Etimeklerin hepsinin iyice sos ile ıslanmasını sağlayın.
3)Muhallebisi için süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
4) Pişen muhallebi soğuyunca toz krem şanti ve vanilyayı ilave edirek mikserle çırpın.
5)Çırpılan muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
Servis yaparken üzerine hindistan cevizi serpin.1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

18 yorum:

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm eminimki tadı süper olmuştur ellerine sağlık canım...

sevda deniz dedi ki...

bende sosu muhallebinin üstüne dökerdim ama böylede muhteşem olmuş.mutlaka deneyecem.ellerinize sağlık.

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

birdilimdus dedi ki...

tAM DA ÖĞLE SAATİ AĞZIMIN SUYU AKTI RESMEN :)):)

sEVGİLER,
eVREN

Eylem dedi ki...

denemek isterim.ellerine saglık arkadaşının.

Serap dedi ki...

Çok güzel görünüyor ama, ben ligarba ne demek anlamadım. Böğürtlenin diğer adı mı? yada böğürtlen gibi bir meyve mi? Ellerinize, emeklerinize sağlık.

evatolyesi dedi ki...

Şimdi olsada yesem ellerine sağlık
Sevgiler:)

Huriye dedi ki...

Zekiye hanimin eline saglik,görüntü yeeeee beni diyor, paylasimin için sagol saniyecim nefis,sevgilerimle.

Serap dedi ki...

Ligarba ile ilgili geri dönüşünüz ve verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler. Sayenizde yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Sevgiler.

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba Saniye,

Bahsettiğin toplar “altın çilek” diye bilinen son zamanların meşhur bitkisi. Çok fazla faydası olduğu söyleniyor. Bizim buralarda ise gelincik diye biliniyor ve özellikle alerjik ve kaşıntı rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılıyor.


sevgiler...

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

ligarba altın çilekmiş galiba adı çokda eğişik gelmişti..
genelde muhallebi üzerine dökülen sos yer değiştirmiş e iyi de etmiş çok güzel görünmüş:D

Meliha Çalışkan dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyor.tam benik bir tatlı..
Arkadaşının ellerine sağlık
Sevgiler.

Birsel ve İrem dedi ki...

Harika bir görüntü, hazırlayanların ellerine sağlık. Ligarbayı ilk defa duydum, çok merak ettim.

hilalinmutfagi dedi ki...

Cok guzel gorunuyor mutlaka deneyecegim.Ellerine saglik...

http://leziz.blogcu.com dedi ki...

nefis görünüyor.....elerine sağlık...

mintininmutfağı dedi ki...

ellerine sağlık sevgili saniye.çok değişik bir ismi var ve görünümü de oldukça değişik.denemek istiyorum ben de kısmetse.bloğundaki lezzetler feyz veriyor insana.sevgiyle kal arkadaşım...

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Nefis bir tatli olmus, harika!! Ellerine saglik.