Translate

16 Mayıs 2011 Pazartesi

TİRAMİSU


MALZEMELER:

2 katlı pasta tabanı
keki ıslatmak için,
1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması:
3 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri

YAPILIŞI:


1)Krema için, labne peyniri hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak pişirin.Kremayı söndürdükten sonra içerisine labne peynirini ilave edin ve 10 dakika daha çırparak soğutun.
2)Kaynar suyun içine , nescafe ve toz şekeri karıştırın ve ikiye ayırdığınız pasta tabanının iki katınıda bu karışımla ıslatın.

3)
Hazırladığınız kremanın yarısını kekin ortasına yayın ve diğer keki üzerine kapatın.
4)
Kalan muhallebinin tamamını üzerine ve etrafına yayın.
5)Servis etmeden önce mümkünse 1 gece buzdolabında bekletin.
6)
Üzerine bol kakao serperek servis edin.