Translate

4 Mayıs 2011 Çarşamba

ELMALI TATLI



Yine kolay ama bir o kadar lezzetli bir tatlı ile sizlerle beraberim..Yaptığım zaman misafirlerimin hepsinden tam not alan süper lezzet.Ama en önemli noktası muhallebiyi pişirdikten sonra mikserle çırpma kısmı.Ne kadar çok çırparsanız kıvamı ve tadı o kadar daha lezzetli oluyor.Muhallebiye isterseniz krem şanti eklemeyebilirsiniz ,eklenmesi halinde Krem şanti muhallebinin tadının daha güzel olmasına sebep olur..

MALZEMELER:

1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2yemek kaşığı tereyağ
2 adet elma
1/2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 poşet krem şanti
üzeri için,
hazır meyve sosu

YAPILIŞI:

1)Elmaları rendeleyin ve yarım su bardağı şekerle suyunu salıp çekene kadar pişirin.Altını söndürünce tarçını ekleyip karıştırın.
Arzu ederseniz iri kıyılmış ceviz yada fındık ekleyebilirsiniz.
2)Süt,şeker ve unu sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağı ve krem şantiyi ekleyerek en az 20 dakika mikserle çırpın.
3) Borcamın altına elmalı harcı yayın üzerine muhallebiyi dökün.
4)Hazır meyve sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve en üstte dökün.
Bu ölçü normal dikdörtgen borcam için geçerli.Büyük dikdörtgen borcam için muhallebinin ölçüsünün 2 katını kullanın.