Translate

22 Mayıs 2011 Pazar

KURU YUFKA SALATASI

Sevgili Yıldız Hanımın lezzetli salatası.Hem basit hemde çok lezzetli...

MALZEMELER:

kişi sayısına göre malzeme miktarını değiştirebilirsiniz.
Yuvarlak borcam için,
5 adet kuru yufka
2 adet salatalık
2 diş sarımsak
3 kase dolusu yoğurt
tuz
üzeri için dereotu

YAPILIŞI:
1)Salatalıkları rendeleyin,yoğurt,sarımsak ve tuz ile karıştırarak koyu bir cacık hazırlayın.
2)1. yufkayı borcama dizin üzerine yoğurtlu karışımdan dökün.Tekar bir yufka koyun ve üzerine yoğurtlu karışımdan dökün. Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.En son yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan dökün.Servis yaparken üzerini dereotu ile süsleyin.
3)Servis etmeden hemen önce hazırlayınki yufkalar çok yumuşamasın.

not:Arzu edilirse üzerine tereyağda eritilmiş nane ve kırmızı biber dökülebilir.

Bu salatanın bir kaç versiyonu daha yapıyorum.
Evde kabak varsa onu da çiğden rendeleyerek salatalıklı yoğurt karışımına ekleyerek kullanıyorum.Lezzet olarak kabak, salatalık ve yoğurt biribirine çok yakışıyor.
Diğer bir farklı yorumunu sizlerle daha sonra paylaşaçağım.