Translate

18 Temmuz 2011 Pazartesi

ADANA SIKMASI



Komşularımızdan Tülin hanım Adanalı ve annesi adanadan onu ziyarete geldi.Ve
kendilerine adana sıkması yaptılar bizde bu işden nasiplendik.Yufka yapmak için Derya hanımın getirdiği sobayı kullandık,



ilk kez yememe rağmen çok beğendim.
hamuru için,un-su ve tuzdan oluşan bir hamur hazırlanıyor.Biraz sert bir hamur olması gerekiyormuş...
sonra bu hamur bezelere ayrılarak çok ince olmayacak şekilde açılıyor.



iç malzemesi:
soğan(julyen doğranmış),maydanoz,taze soğan,beyaz peynir,kaşar peyniri,lor,tuz ve kırmızıbiber
hepsi doğranarak karıştırılıyor.



Açılan hamurlar sobada pişirildikten sonra üzerine tereyağ sürülüp iç malzemeden konup rulo yapılıyor sonra afiyetle yeniyor.Yanında çayda süper oluyor...

2 yorum:

hunerlieller dedi ki...

pek lezzetli bir tarife benziyor.sizlere afiyetler olsun.sevgiler

NzlGl dedi ki...

Saniyeciğim
komşularının ellerine sağlık. Bana tatmak nasip olmuştu. Gerçekten lezzeti süper......