Translate

3 Ağustos 2011 Çarşamba

5.GÜN MENÜSÜ VE KABAK BÖREĞİ



1)UNLU MERCİMEK ÇORBASI
2)KADIN BUDU KÖFTE
3)PİLAV
4)YAZ TÜRLÜSÜ
5)KABAK BÖREĞİ
6) KIRMIZI LAHANA SALATASI
7)GÜRCÜ TATLISI

KOLAY VE HAFİF BİR BÖREK..
KABAK BÖREĞİ

MALZEMELER:

2 adet yufka
3 adet kabak
2 adet havuç
4 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
yarım demey dereotu,tuz
100 gr beyaz peynir+kaşar peyniri rendesi
üzeri için,
100 gr kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

1)Kabağı rendeleyin ve suyunu süzün.Havuçu rendeleyin.Yufkaları elinizle parçalayarak kabak ve havuç rendesi ile karıştırın.
2)Bu karışımın üzerine yumurta,süt,sıvıyağ,dereotu,peynir rendelerini ve tuzu ekleyin.
Kaşıkla karıştırarak birbirine iyice özleşmesini sağlayın.
3)yağlanmış kare borcama dökerek fırına verin.180 derecede 35-40 dakika pişirin.İçinin iyice pişdiğini kontrol ederek çıkarın.Çıkarmadan önce üzerine kaşar peyniri rendesini dökün,eriyene kadar bekletin.

2 yorum:

hunerlieller dedi ki...

Hayırlı ramazanlar dilerim.börek degişik ve lezzetli görünüyor.eline saglık canım.sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

kabak ve peynirle beraber yapılan börekleri çok seviyorum ben.harika oluyor.ellerine sağlık cnaım.nefis görünüyor.sevgiler.