MALZEMELER:
4 adet patlıcan
500 gr kıyma
4 domates
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı süt
karabiber,
kimyon
,
tuz
bayat ekmek
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
1)Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin(ince kesmeye dikkat edinki rulo yaparken kırılmasın) ve sütte bekletin.(Sütü patlıcanın acısını almak için kullanıyoruz.)
2)Diğer tarafta kıyma,bayat ekmek,soğan ve baharatları karıştırarak bir köfte harcı hazırlayın.
3)Sütte bekleyen patlıcanları peçete ile kurulayın.Patlıcan dilimlerinden bir tane alın,içine kıymalı içden ceviz kadar koyup rulo yapın ve kurdan batırarak acılmasını engelleyin. Herbir patlıcana aynı işlemi tekrarlayın.
4)Domatesi rendeleyin,sıvıyağ, sarımsak ve 1 tatlı kaşığı şeker ile pişirin.
5)Pişen sosu patlıcan rulolarının üzerine dökün ve az salçalı su ilavesiyle fırına vererek pişirin.
Patlıcanları kızartmadığımız için fırında pişme süresi 45-50 dakika tabii bu her fırına göre değişiklik gösterebilir.200 derecede pişirdim.
Kızartma olmadığı içinde çok da sağlıklı ve çok lezzetli...Yanında pilav ve cacık...
11 yorum:
çok güzel bir sunum olmuş canım.yanındada pilavla süper olur.ellerine sağlık.sevgiler.
nefıs olur ellerıne sağlık canım
sunum ve görünüm çok güzel ellerine sağlık
En kıymalısından dört,beş tane rulo yemek vardı ya..:((
Nefiss görünüyor canım
Ellerine sağlık.
Kızartma olmaması ne kadar güzel. Eline sağlık canım.
Lezzetli görünüyor. Kızartma olmadığı için hafif olmuştur. Ellerine sağlık
Ben de yapıyorum ama, hiç kızartmadan denemedim. Bu tarif hafif oluyordur, denemek lazım. Ellerinize sağlırk.
saniyecim ellerine sağlık.yemeğin bir harika görünüyor....
Patlıcanın her türlüsü güzel zaten. Bu da çok hoş sunumlu bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
çok açım. bikaç tane olsa yerim. harika. ellerine sağlık Sultannnn. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
nefis görünüyo ellerine saglik canim :)
Yorum Gönder