Translate
30 Nisan 2011 Cumartesi
PORTAKAL KREMALI KEK
26 Nisan 2011 Salı
SEBZELİ KARIŞIK SALATA
Sunumu güzel ,yemesi keyifli,doğraması biraz zahmetli bir salata...Zahmetli çünkü sebzeleri aynı boyda julyen doğramak gerçekten zor.Bu işi Arkadaşım Meltem çok düzgün yapıyor.Benim bu konuda çok becerikli olduğumu söylemek zor...Ama denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum.
MALZEMELER: 3 adet kabak 3 adet havuç 3 adet kırmızı biber 10 adet kornişon turşu yarım demet dereotu sosu: 1 kase yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez 1 limon suyu 2 diş sarımsak tuz YAPILIŞI: 1)Kabak,havuç ve kırmızı biberi julyen olarak doğrayın.Hepsini ayrı ayrı az yağda soteleyin. 2)Servis tabağınızda bütün sebzeleri karıştırın.Kornişon turşularıda küçük küçük doğrayıp sebzelere ekleyin.Üzerine biraz dereotu doğrayın. 3)Yoğurt,mayonez,sarımsak,limon ve tuzu karıştırın ve sebzelerin üzerine dökün.En son dereotu ile süsleyerek servis yapın. | |
25 Nisan 2011 Pazartesi
BUZDOLABI BÖREĞİ
evet çok sevdiğim bir börek.Aniden bir misafir geldiğinde çıkarıp pişirmesi kolay ve lezzetli birbörek...
MALZEMELER 3 adet yufka 4 adet patates 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir 2 yumurta 1,5 su bardağı süt 125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş tuz ve pul biber Üzeri için, 1 parça tereyağı kaşar peynir rendesi arzuya göre pul biber YAPILIŞI: 1)Patatesi haşlayın ve çatalla ezin.İçine peynir, yumurta,süt,baharatlar ve tereyağını ekleyerek özleşene kadar karıştırın. 2)1.yufkayı serin ,üzerine patatesli harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın.2 yufkayıda onun üzeriene koyun aynı işlemi yapın.Son yufkayıda koyup içini yaydıktan sonra kenarlarını içe kıvırarak rulo yapın. 3)Ruloyu ikiye kesin ve buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırın.Pişireçeğiniz zaman fırına koymadan 15 dakika önce buzluktan çıkarın.Dilimleyerek tepsiye dizin.Üzerlerine biraz tereyağ parçası koyarak fırına verin. 4)İndirmeye yakın üzerlerine kaşar rendesini ekleyip kaşar eriyene kadar pişirin. Servis yaparken arzu edilirse üzerine pul biber serpilebilir. | |
23 Nisan 2011 Cumartesi
KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI
sizlere süper bir tarif...Denemediyseniz hemen deneyin.Muhteşem lezzetli oluyor.Hele ekşi lezzetleri seviyorsanız bayılacaksınız.
MALZEMELER:
| |
KREM KARAMEL
MALZEMELER:
10 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1 kg süt
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için; 5 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
1) Şeker,un,süt,yumurta sürekli karıştırarak pişirilir. Üzeri göz göz olunca altı söndürülür. 5 dakika sonra içine vanilya eklenerek mikserle 10 dakika çırpılır.
2) 5 yemek kaşığı şeker tavada karamelize edilir.
3) Arzu ettiğiniz yuvarlak borcamı ıslattıktan sonra muhallebiyi dökün.Karamelize ettiğiniz şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.
4) Ters çevirerek servis tabağınıza alın
22 Nisan 2011 Cuma
BALKABAKLI RULO
MALZEMELER: 2,5 su bardağı kabaktatlısı püresi 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz 1,5 su bardağı robotta çekilmiş sade petibör bisküvi 2 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı süt 1 poşet kremşanti yarım su bardağı soğuk süt (kremşantiyi çırpmaya) 1,5 -2 su bardağI hindistan cevizi YAPILIŞI: 1)Kabak püresi,ceviz,bisküvi,tarçın ve yarım su bardağı sütü karıştırın. 2)Krem şantiyi yarım su bardağı sütle çırpın. 3)Dikdörtgen borcamı yağlı kağıt ile kaplayın.Üzerine her yerini kapatacak şekilde hindistan cevizi dökün. 4)Kabak püreli karışımı kaşıkla düzelte düzelte hindistan cevizinin üzerine yayın.Onun üzerinede krem şantiyi yayın ve 1 gece dolabta bekletin. 5)Ertesi gün borcamın kısa kenarından başlamak üzere bir kere rulo yapın ve bir parmak genişliğinde dilimleyin.Bütün karışım bitene kadar sarma ve kesme işlemine devam edin. TARİF:ÇAY SOFRASINDAN ALINMIŞTIR. |
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
MALZEMELER: 1 kg bakla 1/2 çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı silme salça yarım demet dereotu 2 adet soğan tuz 3/4 su bardağı su baklayı yıkamak için, yarım limon suyu 1 yemek kaşığı un YAPILIŞI: 1)Bir kap içine yaklaşık 3 su bardağı su koyun,içine un ve limonu sıkın.Baklaları temizleyerek bu suyun içine atın.Elinizle harmanlayın. 2)Tencerenizin dibine yağınızı koyun,soğanı doğrayıp ekleyin.Baklaları suyun içinden alın ve tencereye koyun.Salça,tuz ve dereotunu ekleyip güzelce karıştırın. 3)Suyunu ekleyip yavaş yavaş pişirin Ben genellikle düdüklüde pişiriyorum.Aynı ölçüleri düdüklüye koyarsanız ,buhar çıkardıktan sonra 15 dakika pişirin. |