Translate

16 Nisan 2012 Pazartesi

YILDIZ HANIM'IN SOFRASI

Yıldız hanım'ın hepsi birbirinden lezzetli sofrası...
MENÜDEKİLER:

1)Su böreği
2)Peynirli poğaca
3)Kuru yufka salatası
4)Makarna salatası
5)Pirinç salatası
6)Simira
7)Hindistan ceviz dolgulu şerbetli tatlı
8)Yaşpasta

Neslihan'ın getirdiği şeker hamurlu pastamız.Öğretmenimiz Perihan hanımın yaşgünüydü nice yıllara...

yöresel bir salata....Çok lezzetli olduğuna emin olabilirsiniz. İlk defa yedim ama son olmayacak....
SİMİRA

2 kg patates
1 bağ pazı
150 gr erimiş tereyağ
tuz
4 diş sarımsak

YAPILIŞI:

1)Patatesleri soyun ve ikiye yada üçe bölerek haşlayın.Tam haşlanmadam yada haşlanmasına 10 dakika kala doğradığınız pazıları ekleyin ve ikisini birlikte haşlayın.
2)Haşlanan patates ve pazıları süzgeçte süzdürün ama haşlama suyunu dökmeyin.Haşlanan sebzeleri blendırlayın.Eğer kıvamı çok katı ise haşlama suyundan ekleyerek kıvamını ayarlayın.
3)Rendelenmiş sarımsak,tuz ve eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırın.Ilık olarak servis yapın.

12 Nisan 2012 Perşembe

YALANCI CHEESE KEK

MALZEMELER:

Tabanı için,
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi:
1 kg süt
10 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için,
1 paket hazır meyve sosu

YAPILIŞI:

1)Bisküvileri rondadan geçirerek un haline getirin.Erimiş tereyağ ve tarçını ekleyerek güzelce yoğurun ve tabağınızın ortasına koyduğunuz kelebçenin tabanına bastırarak yerleştirin.
2)Muhallebi için,süt,un,şeker,yumurta ve vanilyayı sürekli karıştırarak pişirin.
3)Piştikten sonra 10 dk. mikserle çırpın ve bisküvilerin üzerine dökün.
4)Hazır meyve sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın,biraz ılınındıktan sonra kaşık yardımıyla yavaş yavaş muhallebinin üzerine dökün.

Çok sevdiğim bir tatlı hem hafif hemde kolay....

10 Nisan 2012 Salı

AYŞE'NİN KAHVALTI SOFRASI


Eski resimlere bakarken  Ayşe'nin kahvaltı sofrasını gördüm ve hemen  yayınlamalığım diye düşündüm.Çünkü arkadaşımın  eli çok lezzetlidir onun yaptığı dolmaları kimse yapamaz birde turşu kavurması herkes kavurur ama onunkisi bir başka lezzetli olur.

sofrmızda neler mi vardı

1)Kıymalı börek
2)Fasulye ve beyaz lahana karışık turşu kavurması
3)Peynirli poğaca
4)Yarmalı lahana sarması
5)Simit
6)Peynir ve zeytin çeşitleri
7)Domates,salatalık,semizotu ve yeşillik tabağı
8)Domates soslu Patlıcan,kırmızı biber   kızartması

7 Nisan 2012 Cumartesi

YOĞURTLU PATATES SALATASI ve ETKİNLİK

Patates salatasının her türlüsünü seviyorum özellikle yoğurtlu olanları tercihimdir.Daha önce tek sunumluk olarak hazırladığım salatayı kolay olması acısından bu şekilde sundum.Sağ olsun Perihan hanımda görünce bu şekilde sunumun daha kolay olduğuna karar verdim.Marifetane arkadaşın çay kahve bahane etkinliği devam ediyor bu salatayı ona gönderiyorum.

MALZEMELER:

5 adet patates
2 adet havuç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz
2 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez(arzuya bağlı)
üzeri için,
tereyağ
salça
nane
kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

1)Patatesleri soyarak haşlayın ve sıcakken ezin.
2)Havuçları rendeleyerek 3 yemek kaşığı sıvıyağda soteleyin.Sonra ezilmiş patatasle karıştırın.Doğranmış maydanoz,tuz ve kimyonu ekleyerek servis kapınızın altına yayın.
3)Sarımsak,yoğurt,tuz ve mayonezi karıştırın.Servis yapmadan önce patatesli karışımın üzerine dökün.
4)En son tereyağda salçayı eritin ve dökün.Nane ve kırmızı pul biberle süsleyerek servis yapın.

4 Nisan 2012 Çarşamba

ÇİN SALATASI

MALZEMELER:

1.5 kase pirinç
1 kase haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç
1 kase haşlanmış mısır
5 adet kornişon turşu
2 adet kırmızı biber
yarım demet dereotu
limon
zeytinyağ
tuz

YAPILIŞI:

1)Pirinçi sıcak suda biraz tuzla ıslatın.15-20 dakika beklettikten sonra sıvıyağda pirinçleri kavurun.
2)Bezelye,havuç ve mısırı ekleyip biraz karıştırıp sıca su ekleyerek pişmeye bırakın.
3)Pirinçler pişince altını söndürün ve soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce dereotu,kırmızı biber  ve kornişon turşuyu ekleyerek karıştırın.
4)Yağ,limon suyu ve tuzunu ekledikten sonra servis yapabilirisniz.


2 Nisan 2012 Pazartesi

SOFRAM

Cumartesi misafirlerime hazırladığım menüm,


1)Kıymalı börek
Yalancı su böreğini bu sefer kıymalı olarak yaptım ve kıymayı her katın arasına koydum.Zeliş bu sefer böreğin daha da lezzetli olduğunu söyledi..
2)Yalancı içli köfte
3)Çin salatası
4)Yoğurtlu patates salatası
5)Çiğ Köfte
6)Kedi dilli pasta
daha öncekini muzlu yapmıştım bunu böğürtlenli yaptım.Yazın toplayıp dondurucuya attığım böğürtlenleri biraz şekerle pişiridim ve kremanın arasına sürdüm.Sosun kalanınıda da üzerine döktüm.Ekşi ve tatlı lezzetleri seviyorsanız süper....