Translate

16 Ağustos 2012 Perşembe

KAKAOLU İRMİK TATLISI


Sende pişir. com da görünce  denedim.Fakat arkadaşım bu kekin üzerine beyaz muhallebi yaparak servis yapmıştı. Ben ramazan dolayısıyla sadece kek olarak servis yaptım.Çok da lezzetli olmuştu..

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

şerbeti:

1.5 su bardağı su
1 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri çırpın.Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yağlanmış kare borcama dökün ve 170 derecede pişirin.
2)Şerbet için,şeker ve suyu kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra  5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
3)Kek soğuduktan sonra kürdanla sık sık delin ve ılık şerbeti dökün.
1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapın.

12 Ağustos 2012 Pazar

PATATESLİ YUFKA MANTISI


Siteler arasında gezinirken Allah ne verdiyse sitesinde bu tarifi gördüm ve eve gider gitmez hemen denedim. Kendisine teşekkürler.Sarımsaklı yoğurtlu bir tarif bizim evde her zaman çok sevilir.Ayrıca  harcının çiğden hazırlanıyor olması da bir kolaylık...

MALZEMELER:

1 kg patates
2 adet soğan
2 yumurta
maydanoz
2 adet yufka
tuz,karabiber,kimyon
üzeri için,
sarımsaklı yoğurt
domates sosu

YAPILIŞI:

1)Patatesi rendeleyip süzgece koyun  tuz ile iyice ovduktan sonra en az 20 dakika süzdürün.Bu dakikaya gerçekten riayet edin çünkü sonra harcınız sulu olur.
2)Süzülen patatesleri iyice sıkın içine soğan rendesi,maydanoz,yumurta ve baharatları ekleyerek karıştırın.
3)Yufkayı enlemesine dörde bölün.(Elinizde dört tane dikdörtgen parça olacak).Dikdörtgen parçaların uzun kenarına patatesli içten koyun ,rulo yapın ve dilimleyin.
4)Dilimleri tepsiye dizin arzu ederseniz üzrine sıvıyağ sürebilirsiniz.ben sürmedim çıtır çıtır olmasını daha çok seviyorum.
5)Pişen yukları servis tabağınıza alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sos gezdirerek servis yapın.
Domates sos:
2 adet domatesi rendeleyin,2 diş sarımsak ,1 çay kaşığı şeker ,sıvıyağ ve tuz ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.