Translate

12 Haziran 2013 Çarşamba

SEBZELİ TART

 Havanın ısınmaya başladığı bu dönemlerde sebzelerden yapılmış tart yada kişler misafir yada yemek yanına çok güzel oluyor.Geçen hafta yaptığım bu tartı komşuma götürdüm.Ordaki yiyenler tarafından tam not aldı.Aynı hamuru kullanarak üstteki sebze kısmını değiştirmek suretiyle değişik versiyonlarını yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

Hamuru için.
2 su bardağı un
100 gr yumuşak tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı su
sebzeli kısım,
2 adet kabak
2 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet carliston biber
dereotu
üstü için,
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un

YAPILIŞI:

1)Sebzeleri küp küp doğrayın.Soğanı sıvıyağda kavurun.İçine diğer malzemeleri ekleyin.Yumuşayana kadar pişirin.
2)Hamur malzemelerinin hepsini yoğurun.Yağlanmış tart kalıbı yada yuvarlak bir tepsiye yağlı kağı koyarak  yayın.Üzerine sotelenmiş olan sebzeleri yayın.
3)Üst malzemesi olan yumurta,süt ve unu çırpın ve sebzelerin üzerine dökün.
4)200 derecede 25-30 dk.pişirin.Arzu ederseniz indirmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendeleyin.

1 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Çok güzel görünüyor
Not alıyorum en yakın zamanda denicem:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)