MALZEMELER:
Haşlanmış kara lahana
4 adet kuru soğan
tereyağ+sıvıyağ karışımı
2 su bardağı yarma
1 su bardağı pilavlık bulgur
100 gr ince kıyılmış et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
maydanoz
pul biber,tuz,kuru nane
YAPILIŞI:
1)Soğanı sıvıyağ ve tereyağ karışımında kavurun.Salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Eti ekleyin.Et iyice kavrulunca yarma ve bulguru ekleyip karştırın.
2)Yeteri kadar su koyup pişirin.Altını kapatınca maydanoz,pul biberi ve naneyi ekleyip karıştırın.
3)Hazırlanan iç malzemesini haşlanmış lahanaya sarın ve tencereye dizin.
4)Salçalı su hazırlayın lahanaların üzerine dökün biraz zeytinyağ ve tuz gezdirerek pişirin.