Translate

26 Ağustos 2013 Pazartesi

MİLFÖY MANTISI





Yoğurt dökülmeden pişmiş hali,



MALZEMELER:



1 paket milföy
200 gr kıyma
1 adet soğan
tuz,karabiber
 yeteri kadar yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça



YAPILIŞI:

1)Rendelenmiş soğan,kıyma ,tuz ve karabiberi güzelce yoğurun.
2)Milföyleri dörde bölün herbirinin içine kıymalı içten koyun ve karşılıklı kenarlarını kapatın.
3)Yaptıklarınızı tepsiye dizin.Fırında iyice pişirin.
4)Sarımsaklı yoğurdu  mantıların üzerine dökün ve en son salçalı sos ile servis yapın.

Bu tarifi Boşnak mantısı adı ile damlaçikolata'da gördüm kolay olduğu için denedim .Bizim aile gibi sarımsaklı yoğurtlu lezzetleri seviyorsanız hemen deneyin.Hem pratik hem lezzetli.

22 Ağustos 2013 Perşembe

SUZENİ YAPIMI

Daha önce yayınladığım suzeni örtüyü beğenen ve yapmak isteyen izleyicimin isteği üzerine yapım aşamalarını çekmeye çalıştım .İsminizi  vermediğiniz  için isminizi yazamıyorum ama size anlatmaya çalışaçağım.
1)1.adımda ipliğinizi iğneye geçiriyorsunuz ve kumaşın altından kumaşın  üzerine çıkarıp biraz yanından tekrar aşağı iniyorsunuz.Kumaşın üzerinde kalan ipliğe tığı geçiriyorsunuz.İğneyi kumaşın altında bırakıyorsunuz.


2)Sol elinizle kumaşın altındaki ipi tutun ve tığı kumaşa batırarak sol elinizle kumaşın altında tuttuğunuz ipi yukarı çekin.

3)Böylece tığınızın üzerine iki adet ilmek oldu.Tığın önündeki ilmeği ikinci ilmeğin içinden geçirin.Yani zincir gibi çekin ama bunu kumaş üzerine yapmış oluyorsunuz.
4)Tekrar tek ilmeğiniz oldu .Bundan sonraki işlemler buraya kadar yaptığımız 3 adımın tekrarı.Tığımızı kumaşa batırıp sol elimizle kumaşın altında tuttuğumuz ipi yukarı çekiyoruz.


5) Yine iki ilmeğimiz oluyor ve zincir gibi birbirinin içinden geçiriyoruz.
6)Birbirinin içinden geçiriyoruz.( Tığ ile zincir çekmek  gibi)
7) tek ilmeğe dönüştürüyoruz.
Bu işlemi çizdiğiniz örneğe uygun olaçak şekilde yapıyorsunuz.İpiniz bitince kumaşın altındaki iğneyi kumaşın üstüne çıkarın ve yanından hemen kumaşın altına indirin ve sabitleyin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Not=Evde o anda başka kumaş olmadığı için etamin kumaşının üzerinde gösterdim.Suzeniyi diğer düz kumaşlara yapmak daha güzel olur.

18 Ağustos 2013 Pazar

EL AÇMASI BÖREK


MALZEMELER:

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
125 gr tereyağ
 iç malzeme:
arzuya göre kıymalı,peynirli yada pazılı
açmak için mısır nişastası


YAPILIŞI:

1)Unun ortasını acın ,yumurta,süt,sıvıyağını koyup karıştırın.Şeker ve tuzu da ekleyerek yoğurun .Yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyin.
2)Hamuru 40 eşit bezeye bölün.20 si alt 20 si üst kat için.
3)İç malzemenizi hazırlayın.Ben açma işinde yorulunca kolay olsun diye peynirli yaptım.
4)Her bir bezeyi nişasta ile  yemek tabağı büyüklüğünde acın.20  tane üst üste olacak şekilde sıralayın.Diğer 20 taneyide açarak üst üste koyun.
5)Her bir 20 katlı açmaları tepsi büyüklüğünde acın.İlk 20 li katı tepsinin altına koyun üzerine iç malzemesini koyun ve üzerine diğer 20 li katı koyun.Dilimledikten sonra erittiğiniz tereyağı üzerine gezdirin.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Çıktığında katlarını fark edeceğiniz çıtır çıtır bir börek.

4 Ağustos 2013 Pazar

PATATES BORANİ

Pratik ve çok lezzetli bir tarif...
MALZEMELER:

1 kg patates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yamak kaşığı salça
1 çay bardağı su
yoğurt

YAPILIŞI:

1)Patatesi haşlayın ve küp küp doğrayın.Sarmsaklı yoğurdu hazırlayın ve üzerine dökün.
2)Soğanı sıvıyağda kavurun.Salçayı ekleyin kavurmaya devam edin ,salçanın kokusu çıkınca suyu ekleyerek pişirin.
3)Sarımsaklı yoğurdun üzerine salçalı sosu dökün nane ile süsleyerek servis yapın.