Hafize hanımın muhteşem sofrası. Hepsi birbirinden lezzetliydiler. Çoğunluğu el açması olduğu için bayağıda arkadaşımızı yorduğumuzu da düşünüyorum. Ellerine ve yüreğine sağlık...
Günümüzdeki arkadaşlar sağolsun hep farklı lezzetler yaparak bloğuma yeni tarif kazandırıyorlar. Daha sofradan kalkmadan kağıt kalem alınıyor ve tarifler not ediliyor...
Menüde neleri vardı?
1)Patates mantısı
2)Patlıcanlı açma börek
3)Peynirli çiçek poğaca
4)Kiraz kavurması
5)Etimek salatası
6)Karnabahar ve brokoli salatası(yediğim en lezzetli brokoli salatası idi. Yağ, limon ,zeytinyağ ve sirke oranları süper olmuştu.)
7)Lahana sarması
8)Portakala pelteli kek
9)Çikolatalı incir tatlısı
10)Zencefilli cevizli kurabiye
Sofradaki patates mantısının tarifi. Arkadaşım bu tarifi bir yemek sitesinden almış.
PATATES MANTISI
MALZEMELER:
2 büyük patates
1 yumurta
2 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 diş sarımsak
kaşar peyniri ve maydanoz
YAPILIŞI:
1)Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla püre haline getirin.
2)Patatesle ılınınca içine yumurta, tuz, karabiber ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
3)Üzerini streç le kapatın ve dolapta yarım saat kadar bekletin.
4)Buzdolabından çıkan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve her bir parçayı elinizle yuvarlayarak fitil haline getirin.
5)Her bir fitili 1 cm. den ince parçalar halinde kesin.
6)Tencerede su kaynatın,içine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
7)Hamurları suya atın. Hepsi suyun üzerine çıktıktan 2-3 dakika sonra mantıları kevgirle sudan alın.
8)Üzeri için ,yağı tavada eritin. İçine ezilmiş sarımsak ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
9)Bu sosu mantıların üzerine dökün. Servis yaparken rendelenmiş peynir ve maydanozla süsleyin.
Arzu ederseniz ki bu benimde tercihim olur sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder