3 adet kabak
3 adet havuç
3 adet kırmızıbiber
1 kase dolusu turşulu yeşil zeytin
dereotu
sosu:
3 yemek kaşığı yoğurt(katı)
1 yemek kaşığı mayonez
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş sarımsak
tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
- Kabak,kırmızıbiberi ve havucu kibrit çöpü gibi ince doğrayın.Her sebzeyi ayrı ayrı az yağda soteleyin.Sotelenen sebzeleri bir süzgece alın ve fazla yağını süzdürün.
- Zeytin ve dereotunu doğrayın ve sotelenmiş sebzelerle karıştırın.
- Sos mazlemelerini karıştırın.Servis yapacağınız zaman sosu sebzelere dökün ve karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder