Translate

14 Temmuz 2015 Salı

İRMİK HELVASI(YUMURTALI)








MALZEMELER:
  • Yarım kilo irmik
  • 1 kilo şeker
  • 1 kilo süt
  • 1 paket tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı


YAPILIŞI:

1)Tereyağını eritin sıvı yağı ekleyin. 2 yemek kaşığı unu ekleyerek kavurun. Un kavrulunca irmiği ekleyin ve yaklaşık 30 dakika kavurun.
2)Yumurta sarılarını 1 kilo sütten biraz aldığın sütle çırpın.
3)İrmik kavrulunca şeker ve sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar karıştırın.
4)En son sütle çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.
          
             Ilık olarak servis yapın,dondurma yada tarçın ile servis yapabilirsiniz. Balıkesirli komşumun yaptığı   bu tarif benim çok hoşuma gitti.…










Hiç yorum yok: