Translate

11 Haziran 2015 Perşembe

KIYMALI ÇÖREK

Yapımı kolay ve pratik lezzeti de tam olan bir çörek içini arzu ederseniz patatesli de yapabilirsiniz...Menümde patatesli salata olduğu için ben kıymalı yapmayı tercih ettim.






MALZEMELER:

125 gr yumuşak tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
 yaklaşık 5 su bardağı un.

İçi İçin;

200 kıyma
2 adet soğan
1 adet domates
yarım demet ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:


1) Yumurta akı, oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer  hamur malzemelerini  yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
2)Hamuru iki eşit parçaya bölün. parçalardan birini merdane yardımı ile dikdörtgen biçiminde açın. çok fazla hamuru inceltmeyin.
3)Soğanı sıvıyağda kavurun,kıymayı ekleyin kavurun ,domatesi ekleyin kavurmaya devam edin. En son tuz ve maydanoz ekleyip altını söndürün.
4)Hamurun ortasına iç harcını koyun. önce hamurun bir tarafını iç harcının üzerine doğru, sonra diğer tarafını onun üzerine doğru kapatın. Hamurun diğer parçasını da aynı şekilde iç harcı ile hazırlayın.
5)Kapattığınız çörekleri geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
6)180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Tarif: Ufuk Mutfakda (tarifi ordan kopyaladım yazmaya üşendim....)

8 Haziran 2015 Pazartesi

BULUŞMA



Yıllar sonra Üniversite arkadaşlarımla buluştuk...Çoçuklarımızla neşelenen buluşmamızı umarım sık sık yapabiliriz.


Menümde neler vardı...






2)Kıymalı Çörek
3)Buğday Salatası
İçine kızarmış patlıcan eklemeden yaptım...
4)Kuru Sebze Salatası
5)Patates Püreli Patlıcan salatası
6)Böğürtlenli Kedi dili Pastası
7)Çikolatalı Parfe








Çikolatalı Parfe