Translate

29 Kasım 2015 Pazar

KRUVASAN BÖREK VE MENÜ

Çıtır Çıtır lezzetli ve pratik bir börek şiddetle tavsiye edilir...Bu haftaki menümüze bu börekle başlayalım.


1)Kruvasan Börek
2) Mısır unlu Pırasalı kek
3)Kuru domatesli tel şehriye salatası
4)Yalancı Çerkez tavuğu
5)Ligarba soslu  Tatlı



Kruvasan Börek                          









MALZEMELER:



4 adet yufka
1 su bardağı erimiş tereyağ
1 su bardağı su



iç malzeme:


300 gr kıyma
2 adet soğan
maydanoz
tuz,karabiber






YAPILIŞI:



1)Kıymayı sıvıyağda kavurun. Rengi dönünce soğanları ekleyin. Soğanlar iyice kavrulunca baharat ve maydanozu ekleyip altını kapatın.
İç malzemesini tercihinize uygun peynirli ve patatesli yapabilirsiniz.


2)Yufkanın 1 tanesini masaya serin. Tereyağını eritin ve su ile karıştırın.Yufkanın her tarafına bu karışımdan sürün ikiye katlayın. Tekrar sostan sürüp ikiye katlayın.Tekrar sos sürün.Elde ettiğiniz üçgeni 4 eşit üçgene bölün.


3)Kenarlarına iç malzemeden koyun ve kenarlarını katlamadan sarın.Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.Arzu ederseniz üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırına verin....


1 yufkadan 4 adet börek çıkıyor.....

23 Kasım 2015 Pazartesi

GÜN MENÜSÜ

                  Merhaba uzun zaman oldu farkındayım ama artık tarif eklemek bana zor gelmeye başladı. Eskiden bıkmadan usanmadan yeni tarif arar araştırır deneyip siteye eklerdim...Gerçi artık yeni tarif de bulmak zor ...
                   Neyse gelelim sadede dün günüm vardır , daha önceden anlaştığımız üzere 5 çeşit yapıldı ve çok güzel oldu .Hepsinin lezzetini ala ala yedik...Tabii ev sahibimiz ne yapacağına karar vermekte çok zorlandığını ,az yapmadın da böyle sıkıntıları olduğundan bahsetti..Ve siteye yeni tarif eklemiyorsun bari menü yayınla dedi...Onun üzerine dünkü gün menümüzü yayınlıyorum...


1)Su böreği
2)Hamsili pilav
Bu tarif anneme ait. Hafize hanım fırında değil ocakta pişirmişti....
3)Kiraz  kavurması(Giresun yöresine ait)
4)Patates salatası
5)Kuru meyveli karamelli pasta
Hafize hanım bunun sunumunu daha farklı yapmıştı...