Translate

24 Aralık 2015 Perşembe

TAVUKLU BUĞDAY SALATASI


Buğdayın her çeşidini seven biri olarak bu salatayı Şebnem'de yiyince çok hoşuma gitti. Ve ilk gelen misafire hemen yapıldı.

menümde neler vardı


yoğurtlamadan önceki hali


yoğurtlu ve salçalı soslu hali

3)Tavuklu Buğday salatası
4)Patates salatası


Salatımızın tarifi,









MALZEMELER:




2 su bardağı buğday
1 adet tavuk göğsü
2 adet salatalık
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
500 gr katı yoğurt yada süzme yoğurt




YAPILIŞI:




1)Buğdayı tencereye koyun üzerini geçecek kadar su koyup kaynatın. Su kaynayınca 3-4 dakika altını kısın sonra söndürün .Bu şekilde sabaha kadar beklesin.
2)Sabah bulgurun üzerine biraz daha su koyun ve pişirin. Akşamdan piştiği için çok çabuk oluyor.
3)Tavuk göğsünü haşlayın ve  küçük küçük didin.
4)Salatalığı kabuğuyla rendeleyin ve suyunu sıkın.
5)Dereotunu doğrayın ve bütün malzemeyi karıştırın.
6)En son servisten önce sarımsaklı yoğurtla karıştırın ve cevizle süsleyerek servis yapın.





9 Aralık 2015 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE





Daha önce tahinle yapılan bir kaç kurabiye deneyip tariflerini siteye yazmıştım. Bu tarif hepsinden güzel oldu hatta   üst süte iki kere yapıp iş yerime götürdüm kırıntıları için bile kavga çıktı. Helva tadında süper bir kurabiye...










MALZEMELER:
  • 1 su bardağı Tahin
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • Alabildiğine un


1)Tahin, pudra şekeri, Sıvıyağ ve fındığı  yoğurma kabınıza alın. Unu kontrollü olarak  ekleyin ve yoğurun. Bütün hamur toparlanana kadar un ekleyin.
2)Elinize ceviz büyüklüğü kadar hamur alın yuvarlayın ve  fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede üzeri çatlayana kadar  pişirin.
3)Soğuduktan sonra tepsiden alın ve servis yapın. Sıcakken alırsanız kırılabilir…






TARİF:Tabule dergisi