Translate

18 Nisan 2017 Salı

UNLU ÇITIR BÖREK

Misafirlerime kahvaltıda yaptığım çıtır mı çıtır börek. Kendi adıma böreği ısırdığımda çıtır sesini duymak beni mutlu ediyor ve lezzet olarak ta daha hoşuma gidiyor.....


Fikir olması acısından menümde neler vardı,


1-Unlu çıtır börek
2-Mısır unlu ekmek
3-Kumpir


4-Pişi
5-Biber Kızartması
Kahvaltılıklar
6-Vişneli Chesecake










MALZEMELER:



6 adet yufka
Zeytinyağı+su
Un
Tereyağı



İç Malzemesi,

400 gr kıyma

2 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
tuz,karabiber


arzu eden peynirli, patatesli ve ıspanaklı yapabilir...

YAPILIŞI:


1. Soğanı doğrayın, sıvıyağda kavurun . Biberleri de ekleyin biraz soteleyin.Kıymayı ekleyin ve kaşığın arkasıyla bastıra bastıra kavurun. Domatesi ekleyin karıştırın,  en son baharatları ekleyerek altını söndürün.
2. Bir kaseye yarı yarıya su ve zeytinyağını koyup karıştırın. 1. yufkayı açın, üzerine bu yağlı karışımdan her tarafını ıslatacak şekilde sürün. Bunun üzerine biraz un serpin Sonra yufkayı ikiye katlayın,   tekrar yağlı karışımdan sürün, yine un serpin.
3.  Yarım yufkayı ikiye bölün  , 1.parcanın  uzun kenarına iç harçtan koyun, kenarlarını kıvırmadan rulo yapın.. Diğer parcayada aynı işlemi yapın. (Bu işlem her rulonun yarım yufkadan sarılmış olması için pratik bir yöntem sadece.)

Ben tek tek servis yapmak istediğim için her bir parçayı tek tek tepsiye koydum. ama arzu ederseniz hepsini bir tepsiye rulo börek(kol böreği) gibi sararak koyabilirsiniz.
4. Böreklerin  üzerine eritilmiş tereyağı sürerek  180 derece fırında pişirin.



Yapım Aşamaları:




ikiye katlanan yufkayı ikiye bölün ,iç harçtan koyup rulo yapın.





tarif:yemek cini

Hiç yorum yok: