Fellah köftesi ile ilgili birçok tarif denedim ama en güzeli lezzeti Arda Türkmen'in tarifinde
buldum.
en son hali,
MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı un
tuz,karabiber,kimyon
sos:
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
1 su bardağı zeytinyağ
tuz
YAPILIŞI:
1)Bulguru sıcak su ile ıslatın ve 4 dakika bekleyin.
2)İrmik,soğan,yumurta ve salçayı karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek yoğurun.En son bulguru ekleyip yoğurmaya devam edin.
3)Küçük köfteler yapın ve unlu tepsiye atın.
4)Kaynar tuzlu suda haşlayın.
5)Sos için,Zeytinyağını ısıtın salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Sarımsağı ekleyin.En son köfteleri ekleyip karıştırın.
6)Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Translate
22 Temmuz 2014 Salı
9 Temmuz 2014 Çarşamba
8 Temmuz 2014 Salı
RAMAZAN MENÜSÜ
1)Yeşil mercimek çorbası
2)Patlıcanlı rulo
3)Bulgur pilavı
4)Kabak -havuç salatası
5)Hindistan cevizli dolgulu kurabiye
2)Patlıcanlı rulo
3)Bulgur pilavı
4)Kabak -havuç salatası
5)Hindistan cevizli dolgulu kurabiye
İZMİR KÖFTE ve RAMAZAN MENÜSÜ
1)Mercimek çorbası
2)İzmir köfte
3)Makarna
4)Salata
5)Fındıklı şerbetli kurabiye
MALZEMELER:
500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan rendesi
1 adet sarımsak rendesi
maydanoz,tuz,karabiber
3 adet patates
1 adet domates
3-4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
sıcak su
YAPILIŞI:
1)Kıyma,soğan rendesi,sarımsak rendesiekmek içi,maydanoz ve baharatları iyice karıştırın.
2)Vaktiniz varsa biraz bekletin.Uzun köfteler yapın ,patatesleri doğrayın.Köfte ve patatesleri hafif kızartın.
Servis kabınıza bir köfte bir patates olmak üzere yerleştirin.Salçalı suyunuzu hazırlayın ve dökün.Üzeribi domates dilimleri ve biberle süsleyerek fırına verin.
2)İzmir köfte
3)Makarna
4)Salata
5)Fındıklı şerbetli kurabiye
MALZEMELER:
500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan rendesi
1 adet sarımsak rendesi
maydanoz,tuz,karabiber
3 adet patates
1 adet domates
3-4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
sıcak su
YAPILIŞI:
1)Kıyma,soğan rendesi,sarımsak rendesiekmek içi,maydanoz ve baharatları iyice karıştırın.
2)Vaktiniz varsa biraz bekletin.Uzun köfteler yapın ,patatesleri doğrayın.Köfte ve patatesleri hafif kızartın.
Servis kabınıza bir köfte bir patates olmak üzere yerleştirin.Salçalı suyunuzu hazırlayın ve dökün.Üzeribi domates dilimleri ve biberle süsleyerek fırına verin.
7 Temmuz 2014 Pazartesi
RAMAZAN MENÜSÜ
Yalancı işkembe çorbası
en sevdiğim çorba.....
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
göz kararı su
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
1)Tel şehriyeyi tereyağı ve unda kavurun.Şehriyelerin rengi dönünce suyunu ve tuzunu ekleyin.
2)Su kaynayınca sarımsak(dövülmüş) ve sirkeyi ekleyerek kaynamaya bırakın.
servis yaparken kırmızıbiberi yağda eritin ve çorbaya dökün.
Kağıt kebabı
Köfteli iskender
Köfteleri hazırlayın ve kızartın. Kalmış pidelerinizi küp küp doğrayarak fırında biraz kızartarak çıtır hale getirin. Servis tabağının altına kızaran pideleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Onun üzerine de köfteleri yerleştirin. En üste salçalı,domatesli sos dökün. Kızarmış domates ve biberle süsleyerek servis yapın.
Nohutlu pilav
Salatalıklı patates püresi
Patatesleri haşlayarak püre yapın. İçine rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış salatalık ekleyerek karıştırın. En son mayonez,yoğurt ve sarımsak ekleyerek servis yapın.
Kırmızı biber turşusu
ve salata ....ve şekerpare
en sevdiğim çorba.....
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
göz kararı su
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
1)Tel şehriyeyi tereyağı ve unda kavurun.Şehriyelerin rengi dönünce suyunu ve tuzunu ekleyin.
2)Su kaynayınca sarımsak(dövülmüş) ve sirkeyi ekleyerek kaynamaya bırakın.
servis yaparken kırmızıbiberi yağda eritin ve çorbaya dökün.
Kağıt kebabı
Köfteli iskender
Köfteleri hazırlayın ve kızartın. Kalmış pidelerinizi küp küp doğrayarak fırında biraz kızartarak çıtır hale getirin. Servis tabağının altına kızaran pideleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Onun üzerine de köfteleri yerleştirin. En üste salçalı,domatesli sos dökün. Kızarmış domates ve biberle süsleyerek servis yapın.
Nohutlu pilav
Salatalıklı patates püresi
Patatesleri haşlayarak püre yapın. İçine rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış salatalık ekleyerek karıştırın. En son mayonez,yoğurt ve sarımsak ekleyerek servis yapın.
Kırmızı biber turşusu
ve salata ....ve şekerpare
RAMAZAN MENÜSÜ
1)Şehriyeli tarhana çorbası
2)Sosyete mantısı
Mantının haşlanmış hali
son hali,
3)Ton balıklı salata
Eşim yaparken burun kıvırdı ama iftarda en çok o yedi..
maydanoz, dereotu, taze nane, salatalık, kornişon turşuyu doğrayın ve kabınıza koyun. Zeytinyağ, nar ekşisi, limon ve tuzunu ekleyip karıştırın. ceviz,peynir,çörek otu ve ton balığını kasenin üzerine koyun hafifçe karıştırın. Kırmız biberle süsleyerek servis yapın.
4)Supangle
2)Sosyete mantısı
Mantının haşlanmış hali
son hali,
3)Ton balıklı salata
maydanoz, dereotu, taze nane, salatalık, kornişon turşuyu doğrayın ve kabınıza koyun. Zeytinyağ, nar ekşisi, limon ve tuzunu ekleyip karıştırın. ceviz,peynir,çörek otu ve ton balığını kasenin üzerine koyun hafifçe karıştırın. Kırmız biberle süsleyerek servis yapın.
4)Supangle
4 Temmuz 2014 Cuma
RAMAZAN MENÜSÜ
1)Yalancı işkembe çorbası
2)Çökertme Kebabı
3)Sebzeli bulgur pilavı
4)Salata
5)Şerbetli un kurabiyesi
2)Çökertme Kebabı
3)Sebzeli bulgur pilavı
4)Salata
5)Şerbetli un kurabiyesi
3 Temmuz 2014 Perşembe
2 Temmuz 2014 Çarşamba
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)