Translate

3 Ocak 2017 Salı

PORTAKALLI BUĞDAY SALATASI









MALZEMELER:


2 su bardağı buğday
2 adet kırmızı biber
5-6 dal taze soğan

yarım bağ maydanoz
8-10 dal taze nane
½ bağ dereotu
1 su bardağı kuru üzüm
5-6 adet salatalık turşusu
1 avuç siyah zeytin

2 adet portakal
Zeytinyağı
Tuz
karabiber

limon


YAPILIŞI:


1)Bir tencere içerisine buğdayları koyduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyun. Kaynadıktan yaklaşık 5 dakika kadar sonra altını söndürün.. Daha sonra tencereyi ocaktan alarak buğdayların şişmesi için bir gece bekletin.
2)Ertesi gün salata için olan bütün malzemeleri ince ince doğrayıp buğday ile karıştırın. 1 adet portakalın suyunun sıkın ekleyin.
3)Son olarak tuz, zeytinyağı, karabiberini  ve limonunu ekleyerek karıştırın.


Servis aşamasında portakalı dilimleyin ve servis kabınızın kenarlarına koyun. Üzerine salatanızı koyarak servis yapın.

Günüm için yaptığım bu salatanın yanında neler vardı,


1)Ispanaklı kol böreği
2)Mantarlı kiş (tarifi yakında )
3)Portakallı buğday salatası
4)Kızartmalı Tavuk salatası
5)Kuru sebze salatası
6)Tahinli rulo(kuru baklava)
7)Vişne soslu tatlı



Hiç yorum yok: